0 fågel

Kyckling med bacon och lök

Lite av en stapelvara här hemma – kycklingfilé. Man kan göra ganska mycket med kycklingfilé, t ex denna rätt. Hade lite skåprensning igår. Gick på skattjakt i frysen för att se vad som finns där. Man är dessvärre inte lika superorganiserad i frysen som i skafferiet. Kanske blir ändring på det nu då allt är genomgånget. Jaja, till maten.

Du behöver
Ett par-tre kycklingfiléer
En stor rödlök
Vitlök
Ett paket bacon
Kryddor efter smak
En slatt gräddfil, cremefraiche och/eller yoghurt.

Hacka rödlöken fint och stek den i en stekpanna. Stek baconet knaprigt och hacka det till småbitar.
Klyv filéerna på längden så att de blir tunnare (och fler). Bryn på dem i pannan. Krydda efter smak.
Lägg de brynta filéerna i en ugnsfast form, häll över baconet och löken. I med slattarna av gräddfil/cremefraiche/yoghurt och rör om. Skjuts in i ugnen i 250 grader och låt kycklingen puttra en stund. Under tiden kokar du riset och dukar bordet.
Serveras rykande het ”il forno”!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara