0 sött

Kerstins fudge

Jag tycker att fudge är godare än både knäck och ischoklad och vi brukar nästan bara ha fudge som julgodis på julen. Detta är en plain and simple fudge utan några konstigheter. Går ju smaksätta med t ex saffran och mandel.
Hur som helst.
Ingredienser

2 dl vispgrädde

3 dl socker

3 msk smör
1 msk vaniljsocker

3 msk bra kakaopulver (t ex Droste)

Gör så här

1. Smält smör i en kastrull och vispa ihop smöret med grädden och sockret.

2. Vispa sedan ner vaniljsocker och kakaopulver.

3. Låt blandningen småputtra under omrörning i ca 40 minuter eller tills fudgen är 125 grader.

4. Gör ett kulprov genom att droppa i några droppar i ett kallt glas vatten. Ta sedan upp blandningen och titta om du kan rulla en fast kula.

Häll upp fudgen i en form beklädd med bakplåtspapper, ca 15×20 cm. Skär upp fudgen i tärningar.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara