0 plock

Julrester någon?

Julmat i all ära, men blir man inte lite less efter ett tag? Mastig mat serverad flera gånger om? Jag kan villigt erkänna att jag börjar tröttna en gnutta nu på julmaten. Julen har liksom haft sin höjdpunkt i och med julaftonen. Nu har vi lagat julmat, bakat, gjort godis och andra julrelaterade inlägg här på bloggen hela december. Nu får det baske mig vara nog med jul! Klart. Fine. The end.

Fyra julbord, ett par jultallrikar, rester och provlagningar har tagit julmusten ur mig. Nu är jag sådär lagom stinn och pöser i tevesoffan som en strandad val. Förstå mig rätt, jag älskar julen och allt som hör till, maten, släkten, vänner, julklappar och annat, men efter ett tag står julmaten mig lite upp i halsen.

Men ”äta bör man, annars dör man” som det gamla ordstävet går. Sinnet är dimmigt och såsigt, ingen fantasi finnes. Kylen och frysen skulle behöva rensas ut. Som tur var är det inte alltför mycket julrester eftersom vi inte var hemma på julaftonen. Men vad ska man äta? GAAH!

Idag får det bli en liten mellandag gällande matkonstruerandet. Nått enkelt, nått gott. Inte allt för mastigt. Definitivt inte julmat.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara