0 kött

Juliga lyxköttbullar

Köttbullar, en av de allra viktigaste deltagarna på det svenska julbordet. Till jul brukar jag försöka piffa till köttbullarna lite extra mot de jag gör till vardags. Nu ska det väl erkännas att det inte blir sådär jäkla ofta och då känns det lite extra gott när jag väl äter!

Detta recept är på kalvfärs. Det ger smaken en extra dimension.

Ingredienser
500 gram kalvfärs
0,5 gul lök
1 dl ströbröd
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
1 tsk salt
1 krydmått vitpeppar
Ett knappt 0,5 kryddmått kryddpeppar
Smör till stekning

Gör så här
1. Blanda kalvfärs, ströbröd och vispgrädde till en jämn smet.
2. Tillsätt finhackad lök, stek den gyllenbrun innan om du vill. Jag brukar inte göra det.
3. Blanda sedan i lätt uppvispat ägg.
4. Rulla köttbullarna till runda bollar och stek hastigt i smör i en stekpanna.
5. Låt köttbullarna bli färdiga i en form i ugnen på ca 150 grader.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara