0 fisk

Gravad strömming del 2

När du har gjort strömmingen enligt blogginlägg 1 så har du den inte så angenäma biten att dra bort skinnet på fisken. Kan vara lite knepigt första gången och definitivt inte så roligt. Men efter ett tag får du in snitsen.

Jag bestämde mig som sagt att göra senapsgravad strömming och till den lagen behöver du:

Senapsgravad strömming
1 dl svensk senap
1 tsk ättika, 12%
5 msk vatten
2 msk crème fraîche, 34%
2 dl hackad dill

För över hälften av den rensade strömmingen och blanda med lagen. Låt stå kallt 1 ett dygn.

Den andra är den finfina Lime- och pepparrotsströmmingen. Till den behöver du:

Lime och pepparrotsströming 
1 dl Creme Fraiche
1 burk Cantadou med pepparrotssmak
1 lime, både saft och rivet skal
1 msk honung
1 msk riven pepparrot (kan uteslutas om man inte vill ha så mycket pepparrotssmak)
salt och peppar

Lägg andra hälften av strömmingen i röran och lägg i en glasburk och ställ i kylen.

God jul!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara