0 plock

Dijonstuvad rödkål

När man har köpt typ 3 kg rödkål då måste man ju eventuellt göra något med resten som blir över när man har gjort portvinskokad rödkål. Med andra ord 2,5 kilo. Nåja. Jag gjorde en improviserad Dijonstuvad rödkål som jag känner skulle göra sig bra på julbordet.

Det bästa med detta improviserade recept är att det blev så himla lyckat. Det sämsta var att jag ändå har 1,5 kilo rödkål kvar.

Du behöver 
750 kg rödkål, finstrimlad
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
5 msk smör
5 msk vetemjöl
3 msk dijonsenap
Salt & svartpeppar

Gör så här
1. Stek kålen i lite smör och ställ åt sidan.
2. Smält smöret och ha i mjölet och vispa tillsammans med en bottenvisp.
3. Häll i mjölken och vispgrädden och vispa konstant så att det tjocknar.
4. Blanda i dijonsenapen och salta och peppra.
5. Häll i den smörstekta kålen och blanda.
6. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara