0 sött

Bountybollar

Idag har jag och min flickvän Elin gjort julgodis.  Jag tjuvstartade ju lite häromdagen och bloggade om fudge. Det kan jag ju inte blogga om igen. Elin tyckte att vi även skulle göra bountrybollar, ett recept hon har fått från Kajsa, Helena eller någon helt annan. Jag har ju själv ingen aning vilka dessa personer är, men det gör ju inte så mycket.

Just detta, ska villigt erkännas, har jag knappt ett finger med i spelet i förutom att jag mätte upp smörmängden. Men det gjorde jag ju jättebra.

Ingredienser
50 gram smör
100 gram kokosflingor
2 dl florsocker
0,5 dl vispgrädde
200 gram blockchoklad

Gör så här
1. Smält smöret
2. Blanda smör, florsocker, vispgrädde och kokosflingor.
3. Rulla till ca 20 bollar och ställ in dem i frysen i ca 1 timme.
4. Smält chokladen i vattenbad och rulla de frysta bollarna i chokladen. Lägg på bakplåtspapper.
5. Låt stelna i kylen.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara