0 vego

Vegetarisk chili


Vi hade ju en Chiliafton nyligen, i lördags närmare bestämt, vi höll hus i en skivaffär och stämningen var på topp. Och lugn bara lugn, vi testlagar maten en massa gånger innan vi går live så att säga. Jag har ätit
m y c k e t  vegetarisk chili de senaste veckorna. Men det är det värt för att få till rätt rätt. Receptet på den köttigare varianten på chilin hittar du här. Receptet nedan går utmärkt att dubbla eller trippla, se bara till att koka allt i en tillräckligt stor gryta.

Ingredienser för 4 – 6 portioner
300 gram quorn färs
1 pkt kokta gröna linser
1 pkt kidneybönor
2 gula lökar
3 paprikor i olika färger
4 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
1 msk sambal (till att börja med)
2 klyftor vitlök
2 tetror krossade tomater
1 burk majs
1 buljongtärning
2 tsk farinsocker
2 tsk balsamvinäger
1 piripiri
1 Anchopeppar eller annan torkade chili i valfri styrka

Till serveringen
Nachochips, crème fraiche och nybakat bröd.

Gör så här
1. Koka upp vatten, ta bort kärnorna i den torkade chilifrukten, koka i några minuter. Häll bort vattnet, hacka chilin.
2. Hacka lök och paprika.
3. Fräs i lök och paprika i oljan i en kastrull.
4. Pressa i vitlöken, häll i quornfärsen och kryddorna (inklusive den nu hackade kokta chilin).
5. Tillsätt tomaterna, majsen, sockret, buljongen och balsamvinägern. Koka i c:a 20 minuter.
6. Blanda i de sköljda linserna och bönorna och koka ytterligare 10 minuter på svag värme. Späd eventuellt med vatten om du tycker chilin blir för tjock
7. Smaka också av med salt och eventuelt mer sambal/piripiri/chiliflakes.
8. Servera chilin med bröd, cème fraiche och nachochips.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara