0 kött

USA-resan 1 – Mr.Bartleys burgers

När man är i USA så måste man äta hamburgare. Så är det bara. Jag var i USA i nästan tre veckor nyligen och kuskade runt på östkusten i New York, New Haven, Springfield, Boston mfl. orter. I Boston bor min barndomskamrat Magnus med sin familj och det var första gången jag hade möjligheten att åka och hälsa på dem.
Sista veckan i USA så var min mamma med. Hon är vän med Magnus mamma sedan urminnestider och medan Magnus och Cecily jobbade så bestämde vi oss för att äta på ett klassiskt hamburgehak, nämligen Mr. Bartleys burgers i Cambridge. Ett ställe som har varit med sedan 1960.

Mr Bartleys är ett ganska rörigt hak med mycket folk alldeles intill Harvard university. Men charmen är total och servitriserna och servitörerna skriker till kökspersonalen när man har lagt sin beställning. Menyn består i mångt och mycket av hamburgare som har namn efter kända personer eller företeelser i det amerikanska samhället. Jag tog till exempel en Kevin Garnett-burger för att komma i stämning till NBA-matchen jag skulle se med Magnus samma vecka. Den var ett inferno av godsaker såsom sourcream, bönor, bacon och cheddar cheese. Det enda jag inte förstår i hamburgevärden är hur deras ost ens kan kallas för cheddar. Den smakar ingenting oavsett om du tar swiss eller cheddar.

Damerna i sällskapet gick på Viagra burger som var en skapelse med blue cheese-dressing (ett bättre alternativ om du vill få osten att smaka något). Jag var ju där i valtider så då fanns naturligtvis alternativen Barack Obama burger och Mitt Romney burger.

Hamburgarna var riktigt goda, men den stora behållningen är att få äta i den miljön omgiven av affischer på allt från Johnny Cash till John F. Kennedy.

Jag återkommer med lite interiörbilder från Mr. Bartley i ett senare inlägg.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara