
Till sillen behöver du (4 port)
4 urvattnade hela sillfiléer (torka av med hushållspapper)
Vetemjöl
Ett uppvispat ägg
Ströbröd
Salt & vitpeppar
Smör till stekning
Löksås (4 portioner)
3 gula lökar
1 msk vetemjöl
1 msk smör
2. Panera sillfiléerna. Först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd. Låt ligga och torka lite.
3. Skiva och fräs löken. Den ska bara bli glansig.
4. Smält smör och vispa eftersmältningen ihop smör och vetemjöl.
5. Häll på mjölk och grädde under vispning (bottenvisp).
7. Häll i löken och låt puttra lite till.
8. Smaka av med muskot, svartpeppar och lite salt.
9. Salta och peppra (vitpeppar) de torkade sillfiléerna och stek dem i smör.
Servera med en tomatsallad och kokt potatis.
Inga kommentarer