1 vego

Soppa med kidneybönor

Tror aldrig att jag tidigare har ätit så mycket linser och bönor som jag gjort den senaste veckan. Kan ha med testlagning av chiligrytor att göra… Hittade ett recept på en soppa med Kidneybönor som jag blev sugen på att testa. Glimten i grytan gillar länkkärlek som Landleyskök har dragit igång, och receptet kommer från henne, så här är länken till hennes recept, fullt med kärlek! Getost är gott och den gör verkligen sitt till i soppan. Servera gärna med lite Levainbröd till.
 
1 burk/tetra kidneybönor
2 morötter
1/2 broccolihuvud
100 g blomkål
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 liten burk majs (ca 140g)
1 selleri stjälk
1 tsk äppelcidervinäger
1/2 tsk sambal oelek
5-6 dl vatten
100 g getost
salt, peppar
färsk timjan
smör att steka i

1. Skölj bönorna i kallt vatten.

2. Skala moröterna och dela dem i mindre bitar. Skär minder bitar av brockoli och blomkål. Koka upp vatten, salta och i med grönsakerna som precis ska mjukna.

3. Hacka scharlottenlök och vitlök, fräs i lite smör. Ha i halva burken med majs med spadet, samt den hackade sellerin och hälften av morötterna. Låt allt fräsa ihop med sambal och äppelcidervinägerna. Häll på vattnet och låt puttra ett par minuter under lock.

4. Ha ner hälften av getosten och hela kvistar av timjan, mixa soppan slät med en stavmixer eller kör allt i en matberedare. Salta och peppra efter smak. Lägg upp soppan och toppa med de resterande morötterna, brockolin, blomkålen, majsen och getosten.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Madeleine
    8 september, 2016 at 06:39

    Älskar bönor på alla vis, men det är inte så många som gör soppa på dem. Det blir ju hur gott som helst! Kul att det smakade 😉

    //Madeleine

  • Svara