0 kött

Sås-o-rama till köttet

Lite schnitzel är väl aldrig fel? Fram med grillpannan så kör vi! Till schnitzeln behöver vi lite goa såser. Jag gjorde tre stycken: mojo rojo, tzatziki och chimichurri.

Mojo rojon har jag skrivit om tidigare. Min favvosås! Mycket god.
Tzatziki vet alla hur man gör, så den tänker jag inte dokumentera här.
Chimichurrin däremot är en ny bekantskap för mig. Tydligen ska det vara nån sås man använder sig av i Argentina och Uruguay när man grillar kött.  Vet inte riktigt vad som flög i mig, men den hade ett sånt roligt namn så jag kände mig tvingad att laga den. Ungefär som när man köper vin efter hur etiketten ser ut…eller är det bara jag som…äsch, strunt samma. Till receptet.

Du behöver
1.5 dl torkad oregano (jag vet, det låter sinnessjukt mycket)
1-2 dl av någon god olja
2 tsk av en god vinäger
2 klyftor vitlök
0.5 st finhackad röd chili
salt & peppar

Gör så här

  1.  Finhacka vitlöken och chilin.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål och mixa den slät med en stavmixer.
  3. Servera till grillat kött.

Kan dock notera att oregano är vad det smakar. Mycket oregano. Gillar man inte oregano så prova mojo rojon istället.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara