0 fågel

Pasta Carbonara

Veckomatsedeln var inte riktigt planerad och vi var fyra hungriga personer hemma som ville ha lunch. Det var dagen efter 40-års middagen dessutom och två av fyra var även något slitna. I kylskåpet fanns tack och lov allt som behövdes till en Pasta Carbonara. Tur det!

Ingredienser 4 port:
300 g spaghetti
1 pkt kalkonbacon
Smör
2 ägg
1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
2 finhackade vitlöksklyftor
1,5 dl riven ost av valfri sort
1,5 dl riven parmesanost
2 krm svartpeppar

Gör så här:
Koka spaghettin. Klipp kalkonbaconet i bitar. Stek baconet i smör i en stekpanna tills det fått lite färg. Kalkonbacon beter sig inte alls som vanligt bacon, mindre med fett, så pass på att det inte bränns vid. Vispa ihop ägg, grädde, salt, vitlök och hälften av osten. Rör ner bacon och äggblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över parmesanost och peppar.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara