0 fågel

Monsterburgare med kiwisalsa

Eftersom Halloween firas i en vecka nästan är det helt ok att äta monsterburgare två dagar efter den officiella Halloween. Dessutom läste jag att i flera amerikanska städer som drabbades av ovädret så skulle de skjuta på firandet i allt ifrån ett par dar upp till en vecka. Jag kör på den amerikanska vägen. Micke är ju nu våran utrikeskorrespondent i det stora landet i väster för tillfället så han får hissa eller dissa om jag är ute och cyklar. Micke?

Till 4 pers:
400 g kycklingfärs
1 ägg
0,5 dl mjölk
0,5 dl grädde
3 msk ströbröd
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes

Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt blandningen svälla i 10 minuter. Blanda sen i kryddor, ägg och kycklingfärs. Stek burgare i valfri storlek.

Kiwisalsa:
2 kiwis
2 tomater
0,5 rödlök
1 msk olivolja
Salt och peppar

Hacka allt i små bitar och blanda med de övrig ingrendienserna.

Servera burgaren med små djävulshorn av röd paprika och ögon av gurka. Kanske lite sallad, rödlök, en paprikaring och dressing på också.

Dressing:
1 dl Grekisk/Turkisk yoghurt
0,5 dl majonnäs
0,5 dl chilisås
0,5 dl Bostongurka
Vitlök

Klyftpotatis är alltid gott till också! Och glöm inte att steka hamburgerbröden i smör, riktigt smör. Som inpräntats innan: inget annat duger! (Om man nu inte är mjölkproteinallergiker förstås).

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara