0 fisk

Limelax med päron- och ädelostsallad New Haven-style

Jag har varit lite inaktiv på bloggen ett tag eftersom jag har varit i USA i knappt tre veckor. Det första jag fick höra vid hemkomsten var att vår statistik för bloggen har gått upp. Fantastiskt roligt! Men jag tänker också att det går bättre utan mig. Så nu måste jag skärpa mig och skriva bra blogginlägg.

Mina kollegor vill att jag ska blogga i alla fall.

När jag var i New Haven så åt jag och mina vänner Jonas och Henrik pizza på ett ställe som bryggde sitt eget öl. Till pizzan så fick vi en fantastisk sallad med päron och ädelost som gjorde att jag glömde bort att jag skulle äta pizza. Nu var pizzan också mycket bra, men salladen var something else.

Jag försökte återskapa denna sallad efter hemkomsten till Sverige och jag tyckte att den blev väldigt god. Istället för pizza blev det lax med limetäcke vilket passade bra ihop med ädelostsalladen.

Päron- och ädelostsallad (2 personer)
Ett halv päron
1 paket Ruccola (70 gram)
2 msk hackade och tortorrostade pecannötter
5 små tomater i olika färger
50 gram St Agur
1 salladslök

Dressing
1 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger
en skvätt honung
0,5 tsk italiensk salladskrydda (Spice island)
Svartpeppar

Limelax
2 bitar lax, ca 150 gram styck
skal från en riven lime
olivolja till pensling

Gör så här
1. Klipp ner ruccolan lite med sax och hacka salladslöken och päronet.
2. Hacka och rosta pecannötterna i stekpannan tills de har fått lite färg.
3. Strö över ostbitar, tomater och nötter och häll över dressingen.
4. Pensla laxen med olivolja på alla sidor inklusive skinnsidan. Strö över limeskalet och salta och peppra.
5. Stek laxen på medelvärme så att den inte blir torr.

Lycka till.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara