0 kött

Köttfärsjärpar med kokt potatis och brunsås

Denna vecka har vi köttfärsvecka här på bloggen och idag blir det en variant på köttfärsjärpar.
Köttfärs är ju rätt praktiskt kan jag tycka, man kan ju göra så mycket av det.

Till mina järpar använde jag ca 500 gram köttfärs, ett ägg, 2 msk HP-sås, salt & peppar, lite grillkrydda och oregano. Typ lite av varje. Man kan nog använda sig av nån annan kryddblandning, kanske lite mer Indian style om man brassar i spiskummin, chilipeppar och koriander. Om man blandar i lite chilipasta, jäst sojabönspasta och ingefära blir det väl lite Gangnam Style-järpar kanske?

Veva ihop allting i en bunke och forma sedan små avlånga biffar/järpar med våta händer.
Stek i stekpanna och vänd omkring lite så järparna får fin färg.

Serveringsförslag: klassiskt stekt lök, brunsås och kokt potatis. Till det lite inlagd gurka.
Så enkelt, så gott.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara