0 kött

Faster Gerd-biffar med potatismos

Igår bjöd modern på vad hon kallar för Faster Gerd-biffar. Det är enkla köttfärsbiffar som du gör utan ägg, ströbröd och vätska. De blir ganska kompakta då de enbart består av fläskfärs, salt & svartpeppar (går utmärkt att göra på nöt också).

I skrivande stund är det förresten lite oklart vems faster Gerd var.

Till denna anrättning så serverar du med fördel potatismos, gräddsås, stekt lök, ättiksgurka och tomat. Simpelt, men väldigt gott. Jag har en förkärlek för rå lök, så jag brukar se till att ha det i en liten skål bredvid.
Biffarna (ca 8 små)
500 gram fläskfärs
1 tsk salt

1-1,5 kryddmått svartpeppar

Potatismos

600 gram mjölig potatis

50 gram smör

1-1,5 dl röd mjölk
Svartpeppar

Salt
Riven muskot

Löksås modell enklare

1 gul lök
1 röd lök
3 dl vispgrädde
0,5 tsk soja

Gör så här
1. Koka potatisen medan du gör biffarna
2. Blanda ingredienserna till biffarna och forma 8 stycken.

3. Stek biffarna och ställ åt sidan.

4. Häll av potatisen och stampa den i kastrullen.
5. Häll i smör och mjöl och vispa ordentligt med elvisp så att moset blir fluffigt.
6. Smaka av med salt, svartpeppar och muskot.
7. Stek löken och häll på grädden. Smaka av med soja och låt biffarna få puttra i ett par minuter.

Servera med ättiksgurka, tomat och rå lök om du vill vara lite häftig.

Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara