0 sött

Cookies med choklad

Efter att ha varit sjuk i en vecka fram och tillbaka vaknade jag en morgon och var frisk. Härligt! Vad gör man då om inte picklar grönsaker, bakar lussebullar, bakar kalljästa frallor och även en omgång cookies, bara för att ta igen en veckas tristess och avsaknad och matlagning och bakning liksom. Cookie är en perfekt kaka att ha på lut i frysen. Passar bra till fikat, inget snack om saken. Den smakar dessutom bättre efter att ha varit i frysen än som nybakad om du frågar mig.

40 st cookies:
200 g rumsvarmt smör
2 dl råströsocker
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt
100 g hackade mandlar
50 g hackad mörk choklad
50 g hackad vit choklad

Rör ihop smör och socker poröst och rör sedan ner alla andra ingredienser. Gör små bollar av smeten. Lägg ut bollarna glest på en plåt. Tryck till dem lite med tummen. Grädda i +200 °C i c:a 12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten och frys dem direkt sen är mitt tips. Det är ju lätt att ändra lite på kakorna om man vill, ha i hackade nötter, bara en sorts cholad eller kanske tre sorter. Produktutveckla lite helt enkelt!

PS: Jag har inspirerats av Anna Bergenström men modifierat mått och ingredienser något. BTW Annas Mat kommer i ny utgåva nu lagom till jul. Julklappstips?!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara