0 sött

Chokladkakor med sting

Hittade ett recept på Matmammans blogg som lät jädrigt gött – chokladkakor med chili!
Chili lät ju spännande att ha i bakverk, men jag har läst nånstans att choklad och chili ska passa bra ihop.

Du behöver
5 äggvitor
5 dl florsocker
3 dl kakao
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
100 gram grovhackad choklad
0.5 st röd chilifrukt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa äggvitor och florsockret till en vit pösig smet.
  3. Tillsätt kakaon, vaniljsockret och saltet.
  4. Rör väl. Om smeten blir för lös, häll i lite mer florsocker. Blir den för torr, mera äggvita. Smeten ska gå att klicka ut på plåten senare.
  5. Tillsätt den grovhackade chokladen och den finhackade chilin.
  6. Klicka ut smeten på bakplåtspapper på plåten.
  7. Grädda 10-12 minuter tills kakorna ser färdiga ut.
  8. Låt de kallna.

Jag tycker nog att det var för lite chili, smakar bara choklad. Man kan ju dra ner på kakaon till 2 dl och hysta i en hel chili kanske. Ska prova det nästa gång. Kakorna vart härligt sega och goda. Mina jobbarkompisar njöt på fredagsfikat!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara