0 sött

Bullbaugetter

Såg en kul idé på det stora möblevaruhusets blogg om att göra bullbaugetter. Såg ju himla trevligt ut! Vetelängder är inte varje dag jag bakar, men en bullbaugette måste nästan räknas som en vetelängd, eller hur? Vi hade en fika i helgen, så bjöd på tekakor och bullbaugetter. Sockerstinna av bullarna orkade sen barnen härja runt på en skattjakt i trädgården, och leta efter ’död mans kista’… Halloween lite för tidigt, funkade det med.

Bulldeg som vanligt:
150 g smält smör
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
2 tsk mortlad kardemumma
12-14 dl vetemjöl special
1 vispat ägg
pärlsocker

fyllning:
100 g smör
0,5 dl socker
1 msk kanel
2 tsk mald kardemumma

Smält fettet och i med mjölk, ska bli fingervarmt. Smula i jästen i hushållsmaskinen, häll i degvätskan, socker, salt och kardemumma. Pyttsa i vetemjöl efter hand. Inte allt nu. Tänk kladdigt! Låt maskinen bearbeta degen i 20 minuter. Låt sen degen jäsa i 30 minuter. Dela degen i fyra delar. Kavla ut till en avlånga kakor. Bred på din fyllningen, rulla ihop degen till en rulle, tvinna den sen.  Lägg baugetterna på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Innan det är dags för ugnen, pensla med uppvipat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i c:a 8-10 minuter på +225 °C.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara