0 frukost/ sött

Svartvinbärsmarmelad med vanilj

Nu kommer det sista marmeladinlägget på ett tag. Och det sista med vanilj i på ett bra tag. En marmelad du gör snabbt med syltsocker, men det går ju naturligtvis utmärkt även med vanligt strösocker.

Ingredienser
1 liter svartavinbär
5 dl syltsocker
1 vaniljstång

Gör så här
1. Smält vinbären på låg värme i kastrullen och mosa lite lätt
2. Häll ner sockret lite i taget och låt koka upp.
3. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna.
4. Ha i fröna och vaniljstången
5. Låt puttra i ca 10-15 minuter och gör ett marmeladprov.
6. Om marmeladen verkar klar häll upp i burkar och låt svalna.

Marmeladprov
Lägg en assiett i frysen en stund tills den blir ordentligt kall. Häll upp en klick marmelad på assietten och dra igenom marmeladen med en sked. Om marmeladen inte glider tillbaka igen är den klar. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara