0 vego

Rödbetor med chèvre

Säsongssmart mat just nu är väl om något rödbetor. Jag blev lyckligt tilldelad en hel påse med dessa gobitar från min mamma som hon hade odlat på sin kolonilott. Mums! Och när vännerna skulle komma över på middag i fredags var det just rödbetor de fick till förrätt, piffade med chèvre, timjan, honung, pinjenötter och olivolja. Enkelt och gott.

Vad du behöver till 4 pers:
C:a 12 rödbetor (beroende på storlek)
En skiva getost
2-3 msk rostade pinjenötter
Färsk timjan
Lite flytande honung
En god olivolja
Salt och peppar från kvarn

Koka rödbetorna med skal tills de är mjuka. Skölj i kallt vatten så att du kan hantera dem. Skalet är lätt att bara dra av nu. Skär rödbetorna i antingen klyftor eller skivor och fördela på tallrikar. Smula över getost och ringla över lite honung. Toppa med pinjenötter och färsk timjan. Toppa slutligen med en skvätt olivolja och några tag med salt- och pepparkvarnarna. Servera medan rödbetorna fortfarande är ljumma.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara