0 frukost/ sött

Rabarbermarmelad med kardemumma och vanilj

Frysrensning. Igen. En burk med rabarber står och är ledsen i frysen. Jag har ju redan gjort en rabarbermarmelad på bloggen, men denna blir lite annorlunda med kardemumma i. Jag hade även vaniljstång hemma så den fick åka i också.

Det har ju blivit rätt mycket marmelad här på bloggen från min sida, men jag gillar ju marmelad. Dessutom tar ju marmelad väldigt kort tid att göra om man räknar bort att den ska stå och svalna. Sedan är det ju aldrig kul att kasta saker heller.

Den här är lika god på frukostmackan som till ostbrickan.

Ingredienser
450 gram rabarber
300 gram syltsocker
0.5 vaniljstång
15-20 stötta kardemummakärnor

Gör så här
1. Smält rabarbern på låg värme i kastrullen och mosa lite lätt
2. Häll ner sockret lite i taget och låt koka upp.
3. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna.
4. Ha i fröna och den halva vaniljstången
5. Låt puttra i ca 10-15 minuter och gör ett marmeladprov.
6. Om marmeladen verkar klar häll upp i burkar och låt svalna.

Marmeladprov
Lägg en assiett i frysen en stund tills den blir ordentligt kall. Häll upp en klick marmelad på assietten och dra igenom marmeladen med en sked. Om marmeladen inte glider tillbaka igen är den klar. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara