0 vego

Päronpizza

Fler i min omgivningar har pratat sig hungriga om päronpizza. Tror visst att Ernst bakade något i somras som fick halva Sveriges befolkning att laga pizza med päron och potatis. Jag har ju fortfarande ett päronträd, det ramlar massa päron på backen. Allt kan man inte göra marmelad av så varför inte prova päronpizza? Jag utgick från mitt pizzadegsrecept som alltid funkar och sen freestylade jag. Några bakade jag med päron, några med salami och chèvre och några med socker på. Jo, det är sant! Spana in kommande inlägg.

Till päronpizzor behöver du:
Ricottaost
Gorgonzola, jag hade en med mascarpone i
Någar fasta päron
Riven ost
Färsk rosmarin

Kavla ut degen, bred på ricottaost, strössla över lite riven ost, lägg på några bitar med gorgonzola och sen tunt skivade päronbitar. In i ugnen på +250 °C i c:a 8 minuter. Dekorera med några blad av rosmarin

Oj, oj vad gott det blev, men mäktigt.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara