0 frukost/ sött

Päronmarmelad

Jag har aldrig kokat marmelad, tills nu. I fredags kväll plockade jag in 1,5 kg gråpäron och kokade en laddning päronmarmelad. Det som tog mest kraft var nog att skala pärona. Resten gick som en dans.

Ingredienser
1,5 kg päron, skalade och urkärnade
1 st citron, (0,75 dl pressad)
25 g ingefära, färsk
500 g syltsocker
3 msk honung

Tillagning

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull. Pressa citronen och häll saften över päronen.
  2. Låt päronen koka upp och sjud på svag värme ca 10 min utan lock.
  3. Skala och skär ingefäran i tunna strimlor. Blanda ner ingefäran, syltsocker och honungen i kastrullen och låt koka kraftigt i c:a 2 min.
  4. Ta kastrullen åt sidan och låt stå c:a 5 min. Skumma marmeladen och häll upp i rengjorda, varma burkar.

På bilen är även äppelsirap som jag också kokade. Recept på det kommer snart. Perfekt till ost och kex.

PS: receptet hittade jag på Allt om mats sida.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara