0 sött

Päronbullar

Idag är det kanelbullens dag. Hurra för det det! Hoppas ni får äta åtminstone en bulle idag. Jag bakade lite i helgen, både kanelbullar som jag tog med till jobbet men även päronbullar. Vadå päronbullar tänker ni. Jo, eftersom fredagskvällens aktivitet bestod i att koka just päronmarmelad, vad passar inte bättre än att fylla bullar med den? Blev riktigt lyckat!

Här kommer receptet på bullar:

150 g smält smör
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
2 tsk mortlad kardemumma
12-14 dl vetemjöl special
1 vispat ägg
pärlsocker

lite mortlad kardemumma

Här är receptet på päronmarmeladen.

Smält fettet och i med mjölk, ska bli fingervarmt. Smula i jästen i hushållsmaskinen, häll i degvätskan, socker, salt och kardemumma. Pyttsa i vetemjöl efter hand. Inte allt nu. Tänk kladdigt! Låt maskinen bearbeta degen i 20 minuter. Låt sen degen jäsa i 30 minuter. Dela degen i två delar. Kavla ut till en avlång kaka. Bred på din hemmakokade päronmarmelad, rulla ihop degen till en rulle. Skär sen rullen i 20 bitar. Lägg bullarna i formar eller på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Innan det är dags för ugnen, pensla med uppvipat ägg och strö över pärlsocker och mortlad kardemumma. Grädda i c:a 8 minuter på +250 °C.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara