0 sött

Nutellacupcakes

Jag börjar med att säga direkt att originalreceptet kommer från Leila Lindholms kokbok Hello Cupcake. Man vet ju aldrig hur det slutar om man inte anger källan för receptet… 😉

Vad är egentligen skillnaden på en muffin och en cupcake kanske du undrar. Ja, det undrar faktiskt jag med så jag började leta lite efter nån form av definition. En definition hittade jag här, det var ganska straight forward – frosting/dekoration = cupcake, ingen frosting = muffins.

Då jag har nutella på mina muffins blir det alltså cupcakes. Så har vi rett ut det!

I vanlig ordning har jag tweekat receptet något. Det jag har ändrat är mjölet då jag ville få till en glutenfri muff…cupcake. Jag provade det (för mig) nya mjölet på mandel (och dess syster/broder gjort av kokos).

Du behöver
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl (jag tog 2 dl mandelmjöl och 1.5 dl kokosmjöl)
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 st citron
1 st burk Nutella
Ev strössel till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda ner det med äggsmeten.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner försiktigt i smeten.
  5. Rör ner rivet citronskal och saften av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt svalna.
  9. Bred på Nutella och strö över strössel.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara