0 fisk

Lax med granatäpple och spenat

I våras körde jag ju en trio-i-lax här på bloggen. Sen dess har en rätt tillkommit på topplistan och det är den här anrättningen som har spenat, grädde, dijonsenap och granatäpple i sig. Lätt att göra, lätt att dubbla och smakar ypperligt i matlådan. Snygg är den också med granatäpplekärnorna. Jag skulle drista mig till att säga att det är en perfekt bjudrätt!

4 port
600 g skinn- och benfri laxfilé (jag tog 4 portionsbitar lax)
500 g fryst bladspenat
1,5 tsk salt
2-3 tsk dijonsenap
4 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
2 dl mjölk
1,5 dl grädde
granatäpple

Gör så här
Sätt ugnen på +225 °C. Tina spenaten. Skär laxen i 3×3 cm stora bitar. Strö över hälften av saltet. Skala och skiva vitlöken. Lägg spenat och vitlök i en stor ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda i dijonsenapen i grädden och och mjölken i en kastrull, gör ett snabbt uppkok. Häll över den varma gräddblandningen på spenaten och lägg på laxen. Stek i mitten av ugnen 12–15 min. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Strö dem över laxen. Servera med ris och lite sallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara