0 fågel

Kycklinggryta med curry och ris

Sån där panikmatsinlägg igen… Jag vet, jag skäms, men vad ska man göra när blodsockret är lågt och kylskåpet är ekar tomt? Jag skyller på en vistelse på annan kontinent…

Det som är bra grytor är att man kan göra mycket och frysa in. Passar bra som matlåda till jobbet också.

Nåja, här står jag iaf med några kycklingfiléer från frysen, en halvtom påse ris och en heltom, kurrande mage. Vad göra? Givetvis vevar jag ihop en kycklinggryta.

Ganska basic, du har sett det förrut: choppa allt i småbitar, fräs på alltihopa i woken/stekpannan, addera nått så det blir en god sås till och voilá har du en måltid. Det behöver inte ta så lång tid heller. Perfekt!

Du behöver
lite lök
lite kyckling
paprika
curry
salt
peppar
olja
squash
ev banan

Gör så här
Skär kycklingen i småbitar. Fräs på i pannan med olja. Addera pressad vitlök, grovhackad lök och hackad paprika. Skiva i lite squash också. Smaka av med lite kryddor. Ta i lite extra mycket curry så det smakar nått. Serveras med kokt ris. Du kan nog ta och dra i lite skivad banan också om du är på spralligt humör!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara