0 fågel

Kycklingcurry – kanske världens godaste

Vad vore livet utan vänner som ställer upp och sliter som djur i ens trädgård när man ber snällt? Ovärderlig hjälp fick vi i alla fall med att frakta bort galna mängder kvistar, grenar och ris och sen hjälp att frakta hem ved. Ska man få hjälp så tycker jag att a och o är att man ser till att folks blodsocker ligget på topp. Det ska serveras lunch, fika och middag. Gott måste det vara också! Sen att det mesta smakar fint när man slitit utomhus i varierande väder, det är en annan sak. (Payback nu blir att vara barnvakt nästa helg till alla kidsen. Ska bli spännande. Men bara man ger dem god mat så borde saken vara biff eller)?  Men, åter till maten, vi kokade ihop en currygryta med ris. Betyget från 7,5-åringen var: det här är det godaste jag ätit! Inte illa va? Så bara till att impa på era nära och kära nu och laga världens godaste kycklinggryta!
 

Ingredienser 4 port (jag dubblade det hela)
4 kycklingfiléer, c:a 500 g
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1 tsk salt
1/2 msk tomatpuré
1 tsk mald ingefära
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 krm chilipeppar
1/2 dl vatten
2 dl crème fraiche
färsk bladpersilja

Gör så här
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och crème fraiche. Låt grytan koka c:a 5 min. Garnera med persilja. Servera med kokt ris och sallad. Till det här drack vi rött vin, ett Ripassovin som var gudomligt, samt äppelmust. Win win!

PS. Ibland känns det som om det är jag som är ICA:s testkök. Detta recept kommer från ICA.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara