0 fågel

Köttfärslimpa med potatismos

För ett tag sedan skrev jag om en bacon fatty som är lite mer amerikansk BBQ. Detta recept däremot är en svennebanan-variant på köttfärslimpa, lite mer ”vanlig” köttfärslimpa, även om även denna är inlindad i bacon. Jättelätt att laga och smakar mums!

I normala fall brukar jag använda fläskfärs till denna, men det går bra med blandfärs eller som i detta receptet: kycklingfärs.

Du behöver
400 gram kycklingfärs
några skivor bacon
2 msk HP-sås
salt
peppar
tv pressad vitlöksklyftor
0.5 tsk blandade örtkryddor
ett ark bakpapper
1 skiva vitt bröd

Gör så här

  1. Doppa brödskivan i en skål med kallt vatten. Krama ur det mesta av vattnet. Mosa sönder brödet i en skål.
  2. Veva ner färs, vitlök, salt, peppar, ärtkryddor och HP-såsen. Blanda väl.
  3. Lägg ut baconet på bakpappret som på bilden och lägg färsen ovanpå som en rulle.
  4. Linda baconet kring färsrullen och pappret runt baconrullen.
  5. Vrid ihop ändarna på din färs-smällkaramell.
  6. Kör i ugnen på ca 200 grader i 20-25 minuter.
  7. Ta ut ur ugnen och låt vila lite. Skär sedan i skivor till serveringen.

Servera med hemmagjort potatismos. Smarrig vardagsmat!Originalreceptet kommer från Viktväktarnas frestande smalmat. Jag har tweekat receptet lite och tog kycklingfärs istället. Funkar bra det med.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara