0 kött

Kalvfrikadeller i tomatsås

Köttbullar i all ära, men frikadeller är allt redigt gott om man gör dem ordentligt. Det kan ju vara lite befriande att göra något annat än att steka också. Jag tycker att det är lättare att behålla saftigheten om de kokas. Om man ska göra frikadeller efter konstens alla regler är det väl vanligt att de först ska kokas i buljong, men jag hoppade över det eftersom jag gjorde det här som ett vardagsrecept och ville spara lite tid. Dessutom hade jag ingen kalvbuljong och jag tycker att den färdiga kalvbuljongen lämnar lite övrigt att önska.

Frikadellerna
500 gram mager kalvfärs
1 ägg
0,5 dl mjöl
Ströbröd
Rikligt med persilja
1 tsk salt
Svartpeppar

Tomatsås
2 burkar hela cocktailtomater (jag gillar Mutti, brukar smaka lite bättre)
2 kvistar färsk rosmarin
2 vitlökar
Olivolja
En knapp burk sardeller
Färsk basilika
Nypa socker

Gör så här
1. Börja med att göra tomatsåsen.
2. Fräs pressad vitlök i olivolja någon minut och häll i hackade sardeller.
3. Koka blandningen tillsammans med cocktailtomaterna,basilika och rosmarin.
4. Smaka av med basilika och socker.
5. Sänk ner de rullade frikadellerna i tomatsåsen och låt puttra ett par minuter.
6. Fiska upp rosmarinkvistarna.

Servera med spaghetti och riven parmesanost.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara