0 bröd/ frukost

Frukost på sängen med scones

Min man fyllde år förra helgen. Frukost på sängen är ett måste. Ganska snabbt förflyttades dock frukosten till soffan i hallen när vi insåg att det inte gick att äta frukost med en 1,5-åring i sängen. Men efter att korvungen börjat leka med ljusen fick hela rasket flytta ner till köket. Tanken var god. Nästa gång tar jag en bild på frukosten, mms:ar den och skriver att frullen är serverad. Äh, kanske inte. I alla fall hade jag bakat scones. Bästa sconesen tycker jag. Receptet kommer från Anna Bergenström och Fanny Bergenström.

Vad mer är det på brickan då? Jo, päronmarmeladen såklart, men även en hallon- och rabarbermarmelad, yoghurt med Ulriks granola på, ost och te. Och en liten morotskakaemuffins med tårtljus i.

Sconesrecept:
6,5 -7 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl grekisk yoghurt
1 dl vatten

Värm ugnen till +250 °C. Kör alla ingredienser i matberedaren. Gör fyra kakor av degen, nagga och skåra korsvis. Grädda i c:a 10-12 minuter.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara