0 kött

Fläskfilégryta med pressad potatis och wokade grönsaker

Ibland när jag grillar, grillar jag inte en hel fläskfilé utan en halv. Det brukar räcka åt oss om filén ifråga är stor. Den andra halvan åker in i frysen på obestämd tid.

Idag togs en sådan fläskfilébit fram och förädlades till en freestyle’ad ”rest”-gryta.

Du behöver
en bit fläskfilé
matgrädde
svartpeppar
salt
en skvätt kalvbuljong
lite gul lök
en klyfta vitlök
smör
soya

Gör så här
Skär köttet i lagom stora småbitar. Bryn köttet i smör, krydda ordentligt. Hacka löken och fräs på den med. Pressa i lite vitlök. Låt det fräsa lite.
Häll på matgrädde. Var lite generös nu! Smaka av med en skvätt matbuljong och lite soya. Låt hela härligheten koka ihop en stund. Servera med laddning pressad potatis och fräs på en påse frysgrönsaker. Yum!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara