0 sött

Chocolate chip fuckup

Ibland blir det rätt, men ändå så himla fel. Epic fail typ. Ungefär som den där gången med mazarinerna… Eller som den här gången med chocolate chip fuckup.

Jag fick för mig att jag skulle jag baka himmelskt goda chocolate chip cookies ur en av Leilas kokböcker (a piece of cake, sidan 11). Glad i hågen skred jag tillverket en vacker höstmorgon, inte ont anande vad som skulle ske längre fram.

Receptet är fantastiskt, innehåller massor av goa grejer – smör, råsocker, choklad! Vad kan gå fel?
Jo, det faktum att jag fick för mig att jag skulle göra hela klabbet glutenfritt så min kära fru skulle kunna äta dem också.

Sagt och gjort, vis av tidigare episka misstag gällande det glutenfria matbröds-projekt jag stormat mig igenom, tänkte jag att ”nu ska jag tänka till och vara lite smart”. Yeah right.
Bytte ut 1.5 dl vetemjöl till 1.0 dl av Lailas mjölmix. Hur tänkte jag här? Jag tror jag tänkte typ ”det blir så himla stabbigt med glutenfritt mjöl, jag tar lite mindre”…okej, fair enough. Vi kör på så länge.

Du behöver
125 gram smör
1 dl råsocker
1 st ägg
0.5 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl (eller annat mjöl….om du törs)
0.5 tsk bakpulver
100 gram grovhackad fin mörk choklad
rivet skal av en lime
0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop sockret och smöret. Rör ner ägget.
  2. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt, limeriv och chokladhacket. Rör ner det i smörsmetet.
  3. Rulla ihop en liten korv av degen i ett bakplåtspapper.
  4. Sätt in i frysen i 30 minuter.
  5. Ta ur degen ur frysen och skär 1 cm tjocka skivor av den. Lägg på bakplåtspapper.
  6. Skjuts in i ugnen på ca 175 grader C i 10 minuter.
  7. Ta ut himmelskt goda kakor som är perfekt formade och estetiskt fulländade….eller som i mitt fall – skitfula spyor till kakor som ser alldeles för taskiga ut. Smaken var det dock inget fel på. Smakade jättegott!
  8. Sälj in dem bättre än mig….

Så vad har vi lärt oss av detta? Övning ger färdighet? Den som lever han lär? Ful kaka smakar gott? Vette tusan, jag får traggla vidare i mitt glutenfria mjöl-träsk. Tack å gonatt.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara