0 fågel

Caesarsallad

Vem har inte ätit en Caesarsallad som varit lite sisådär? De flesta i ärlighetens namn va? Antingen är det för mycket sås, för torr kyckling, för lite kyckling, för slabbigt bacon eller för ledsna salladsblad. Men en Caesarsallad som är välgjord är himmelsk. Jag har hittat mitt favoritrecept hos Anna Bergenström (vi har alla våra husgudinnor, Anna är min). Jag har dock modifierat dressingen lite, jag kör i vitlök också.

Så här gör du i alla fall om fyra pers tänkte äta Ceasarsallad:

Ingredienser:
4 skivor Levainbröd
Smör att steka i
4 kycklingfiléer
2 krukor med romansallad
Kanske några coctailtomater
En avokado om den ändå ligger och ropar i kylskåpet
4 msk riven parmesanost

Dressingen:
1 ägg
1 msk röd- eller vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
1 tsk Dijonsenap
3 mosade sardeller
Salt och peppar
En liten pressad vitlöksklyfta
1 dl neutral olja

  1. Skär brödet i tärningar och stek i riktligt med smör, och vips har du smarriga krutonger.
  2. Koka ägget i 2 minuter, skeda ur det lösa innehållet och blanda med sardellmos, vinäger, salt, peppar och senap. Vispa ihop, och under vispningen tillsätter du oljan lite i sänder. Dressingen ska tjockna lite, men bara lite.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör, salta och peppra.
  4. Skölj salladen och torka av den om den inte hinner rinna av, inte gott med vatten i din Ceasarsallad.
  5. Riv bladen i mindre bitar och lägg upp på ett stort fat (lägg dit lite tomater och avokado också om du är sugen på det). Lägg på kycklingbitarna och ringla sen dressing över (spar lite dressing så det inte blir för slabbigt på fatet). På med krutongerna och strössla över parmesanosten.
  6. Servera, ät och njut! (Den som vill kan ju nu ösa på mer dressing).

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara