0 vego

Spansk vitlökssoppa

Den här soppan har jag inte gjort tidigare. Det är mitt egna höftade recept från ett matprogram jag såg på TV tidigare. Nu fick det komma upp på ytan i och med vår vegetariska vecka här på Glimten i grytan. Det ska vara många vitlöksklyftor i den här soppan och då menar jag m-å-n-g-a. Men bli inte avskräckta, syran i vitlöken kommer att försvinna till rätt stor del när du kokar soppan. Kvar blir den runda fina vitlökssmaken.
Ska du hångla så kanske du ska välja ett annat recept i och för sig.

Ingredienser

Ca 18 vitlöksklyftor
1-1,5 gul paprika
2 burkar hela plommontomater (Jag gillar märket Mutti)
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
0,5-1 tsk chilipulver (stark)

Olivolja

Svarpeppar
En kruka färsk persilja eller en förpackning fryst

Gör så här

1. Skala vitlökarna och strimla paprikan.

2. Dela vitlökarna på längden och fräs dem mjuka i olivolja.
3. Ha ner chilipulvret och paprikan. Fräs någon minut.
4. Häll i tomaterna och låt puttra.

5. Koka upp vattnet i vattenkokare och blanda buljongen.

6. Häll ner buljongen och kör ett par rediga varv med pepparkvarnen.
7. Ha i merparten av persiljan men spara lite till garnering.

8. Kläck i äggen så att de porcherar i soppan (ser grumligt ut)

9. Lägg ner en skiva lantbröd i soppan på slutet och garnera med persilja.

Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara