0 grill/ kött

Perfekta grillränder

Hur gör man de där perfekta grillränderna kanske du undrar?
Det ser ut sådär i alla fina mattidningar, matbloggar osv. Det är inte så himla svårt egentligen. Här kommer mina tips.

Först några förutsättningar:

  • Ha köttet någorlunda rumsvarmt.
  • Pannan måste ha grillränder, se bilden. Ifs funkar det också nästan lika bra på ett grillgaller i din klotgrill, men en grillpanna blir bättre tycker jag.
  • Pannan ska vara het, typ superhet.

Gör så här

  1.  Lägg köttet i pannan. Stek nån/några minuter beroende på tjocklek på köttet och hur stekt du vill ha det.
  2. Vänd köttbiten ~90 grader, fortfarande med samma sida nedåt.
  3. Upprepa processen på den andra sidan av köttbiten.

Voilá! Nu har du stekiga grillränder på din köttbit!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara