0 kött

Paglia e fieno – strå och hö

Idag ska jag springa mitt första Lidingölopp. Lite nervöst är det allt. Jag laddade upp med ett klassikt italiensk recept, paglia e fieno eller strå och hö på svenska efter färgen på tagliatellen. Jag har aldrig kört någon speciellt uppladdningsmat direkt. Jag kör på vad som jag tycker är gott. Innan mitt första Göteborgsvarv åt jag en MacFeast & Co. Gick ju bra det med. Man ska inte krångla till det för mycket tror jag och börja äta sådant som magen inte är van med.

Och Paglia e fieno är fortfarande den godaste pastarätt som jag har ätit. Hands down. Inte är den krånglig heller. Någon gång ska jag testa att göra den med egengjord pasta. Tills dess får ni stå ut med denna version.

Önska mig lycka till nu annars får ni inte se något recept!

Ingredienser
Ca 350 gram Paglia e fieno Tagliatelle
1 stor vitlöksklyfta
Saften av en halv citron
300 gram skogschampinjoner eller ostronskivling
200 gram lufttorkad skinka
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl köttbuljong
Salt & svartpeppar
1 knippe bladpersilja
Smör till stekning
1,5 dl riven Parmigiano-Reggiano
Basilikablad till garnering

Gör så här
1. Skiva skinkan och svampen fint och pressa över lite citron på svampen.
2. Fräs pressad vitlök i smör i en stekpanna.
3. Lägg i skinkan och fräs lite till.
4. När skinkan börjar ”krulla” sig lite så kan du ha ner svampen tillsammans med lite av citronsaften.
5. Fräs en stund tills svampen har fått färg och ha i finhackad persilja.
6. Häll i buljongen och låt den puttra ett par minuter.
7. Häll i grädden och låt såsen puttra så att den blir lite tjock.
8. Koka under tiden tagliatellen al dente.
9. Häll upp pastan på ett stort fat och häll sedan på såsen.
10. Häll på den rivna parmesanosten och basilikabladen.

Servera med en tomatsallad och ett glas rött vin!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara