0 fågel

Örtmarinerad kyckling

Det här är en grymt bra rätt att ha på buffé. Lätt att förbereda och att laga mycket av. Jag slog till på 5 kg kyckling till festen förra veckan. Hela menyn för det kalaset kommer här på bloggen inom kort.

Marinad till 1 kg kyckling ser du nedan. Bryn först filéerna, stek dem klart i ugn på 200 grader c:a 15-20 minuter (beror på hur många filéer som steks samtidigt). Låt svalna något, skär sedan i tunna skivor, lägg upp skivorna i en plastburk med tättslutande lock och häll på marinaden. Låt med fördel stå i kylskåpet över en natt.

1 dl olja
½ dl vinäger
1 dl vatten
1 msk fransk senap
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad dragon
½ tsk timjan
½ tsk rosmarin
1 tsk salt

Servera gärna kycklingen med potatisgratäng, sallad och ett nybakat bröd till.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara