0 kött

Mustig höstgryta

En ganska straight forward köttgryta är väl aldrig fel? Några av mina favvisar bland köttgrytor är Världens Bästa Chili samt en flamländsk Stoofvlees. Yum!
Idag vart det däremot inget av dessa två, utan en lite höstig gryta med äpplen, högrev och lök.

Du behöver
högrev
vitlök
matolja/smör att bryna köttet i
2 st gula lökar
1 förpackning matgrädde
svartpeppar
2 st köttbuljongstärningar
6 dl vatten
2 st äpplen
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
Färska champinjoner, eller burksvamp. What ever floats your boat.

Gör så här

  1. Finhacka löken och vitlöken. Bryn den i smöret/oljan.
  2. Häll löken åt sidan i en separat skål.
  3. Skär köttet i mindre bitar, typ 2×2 cm. Det går fortare att tillaga då.
  4. Bryn på köttet ordentligt. Krydda med svartpeppar.
  5. När köttet är brynt, häll tillbaka löken. 
  6. Tillsätt soja, köttbuljongstärningar, tomtapuré och sojan.
  7. Häll på vatten. Prova först med 3-4 dl, tyckte att 6 dl vart rätt blaskigt.
  8. Hacka äpplet i halvstora bitar.
  9. Häll på matgrädden.
  10. I slutet, släng i äpplebitarna. Eller i början av koket ifall du vill att de ska koka in i grytan fullständigt.
  11. Servera med ris, pressad potatis eller annat.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara