0 vego

Linsgryta

 
Vi har infört en trevlig tradition på jobbet: vi turas om att bjuda hem varandra på middag. I tisdags var det Tomas som bjöd hem oss på en otroligt smarrig linsgryta. Han bor i studentkvartern i stan och utanför i ösregn pågick högljudd nollning av nya studenter. Oj vad jag var glad att jag fick vara inomhus och äta varm mat och sippa på kopp jasminte. För vi var alla lite småfrusna efter att ha åkt segway i två timmar runtom i Uppsala. (Det var hysterisk roligt med segway). Här kommer receptet på fyra portioner linsgryta. 
Ingredienser:
2 dl röda linser
6 dl grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 morot
1 tomat
1 röd paprika
1 knippe salladslök
1 huvud broccoli
2 dlcrème fraiche
2 krm paprikapulver(rökt)
1 krm curry
2 krm salt
20 g smör
 
Gör så här:
1. Riv morot och lök på den grova sidan på ett rivjärn.
2. Hacka paprika, salladslök och broccoli i små bitar.
3. Svetta alla grönsaker i en gryta med smör.
4. Slå på linser och buljong och låt sjuda i 20 minuter, kolla linsförpackningen för att se exakt koktid på just de linserna som du har valt.
5. Blanda crème fraiche, paprikapulver, curry, salt och riv ner vitlök.
6. Tärna ner tomaten i halvcentimeter stora bitar och blanda i linsgrytan när den kokat klart.
7. Servera linsgrytan med crème fraichen, det är här smaksättningen är så var och en får själv blanda i så mycket som man önskar.
 
 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara