0 fågel

Kyckling i ugn

Oftast använder jag endast kycklingfilé när jag lagar kycklingrätter. Tror det beror mest på ren slöhet, orka bena ur en kyckling typ. Det går snabbare med kycklingfilé än med hel kyckling. Kanske finns det fler fördelar.

Men en stor fördel med att köra hel kyckling i ugn (eller på grillen) är smaken. Det blir ju så mycket godare!
Kanske beror det på att skinnet och benen sitter kvar, vad vet jag.

Du behöver
1 hel kyckling
smör
tacokrydda
1 st citron
3 st morötter
4 st röda lökar
1 st kycklingbuljongtärning
4-5 st vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Tina kycklingen om den är fryst.
  2. Blanda en skaplig klick rumsvarmt smör med en halv påse tacokrydda och en finhackad kycklingbuljongtärning.
  3. Stick hål under skinnet på kycklingen med en vass kniv och pilla in klickar av kryddsmöret inunder skinnet. Kör runt om kycklingen.
  4. Hacka citronen i halvstora bitar och pilla in i kycklingen. Ifall du har nått kvar av kryddsmöret, pula in det med.
  5. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter. Vänd efter halva tiden.
  6. Under tiden kan du hacka grönsakerna grovt (typ munsbitar).
  7. När du grillat kycklingen en stund kan du ta i grönsakerna i samma form. Kör dem i ugnen tills de är klara och fått fin färg.

Vill du ha nått matigare till än bara grönsakerna kan man alltid veva ihop lite rostad potatis och ha till.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara