0 fisk

Här är ditt kylskåp – Salabacke edition

Ja, alla känner nästan till TV-programmet Här är ditt kylskåp. Programmet där det gäller att göra en måltid av befintliga råvaror. En situation som jag sällan ställs inför, möjligtvis med undantag när jag ska göra någon form av panikmat hemma. Men då känner jag till vilka kryddor och dyl. som finns hemma. Hur som helst så kändes det lite pirrigt när jag styrde kosan mot Salabacke för att laga mat på dessa premisser hemma hos en kollega. Med gemensamma krafter skulle vi sy ihop en trevlig middag!

Ingredienser vi hade
Gul lök
Fänkål
Grönkål
Vitkål
Zucchini
Färsk ingefära
Mango
Tomat
Haricots verts
Brytbönor

Utöver detta: ett antal kryddor, olivolja, rapsolja, Agavesirap, salt, svartpeppar.

Kålfräs med smak av ingefära
Fräs löken i olivolja i stekpanna så att den blir mjuk. Häll i kålen och stek den tills den blir mjuk. Ringla ner sirap och riven ingefära efter behag. Salta och peppra.

Stek zucchinin för sig i lite olivolja, salta och peppra. Häll ner i kålblandningen.

Mango- och tomatsalsa
En bit mango
En tomat
Lite olivolja
Salt och svartpeppar

Lax
Pensla laxen med olja, salta och peppra. Eventuellt kryddblandning för fisk. Tillaga fisken i en ugnsfast form i ca 15-20 minuter.

Bönor
Koka Haricots vertsen med brytbönorna i saltat vatten och servera till.

Servera alltsammans med Vegeta-kryddad bulgur.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara