0 vego

Getostpaj med timjan

Ville bjuda på en getostpaj, men hittade inget recept som jag tyckte stämde med det som jag var ute efter. Fick helt sonika gnugga mina geniknölar och komponera ett eget recept. För att det skulle gå fort körde jag på färdig smördeg som botten (ja det är OK att fuska).

En paj
4 plattor fryst smördeg
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 fet skiva getost
Salt efter smak
Färsk timjan
Pinjenötter

  • Kavla och skarva med smördegsplattorna tills de täcker botten och kanter på en pajform (helst i metall).
  • Kör ägg, mjölk, grädde och getost i en matberedare till en jämn smet. Smaka av med salt. Häll i pajskalet och lägg i valfri mängd timjan.
  • Grädda i ugnen på +200 °C i c:a 20 minuter. Pajen ska lyfta lite och få färg (sen sjunker den när man tar ut den).
  • Rosta pinjenötterna lätt i en stekpanna och strössla över pajen vid servering. Garnera också gärna med några timjnaskvistar.

Pajen hade strykande åtgång så jag hann inte ens ta ett kort på den…

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara