0 sött

Fudge med vit choklad och saltrostade solrosfrön

Man behöver inte bara laga godis til jul, det går att göra fudge och kola andra tider på året med. Prova! Jag tyckte i alla fall att fudge med vit choklad och saltrostade solrösfrön skulle passa perfekt till mitt bröllop. Så sagt och gjort kokade jag ihop fyra omgångar. Och ja, jag har kvar av fudgen. Kan vara så att det fanns annat att äta av också som gjorde att det blev fudgerester kvar. Hur som helst, salta solrosfrön bryter av mycket fint mot den söta fudgen. Och den passar att äta året om.

Fudge
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
1 dl sirap
0,5 tsk salt
125 g vit choklad, finhackad
40 g smör

Saltrostade solrosfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl vatten
1 tsk salt

Så här gör du:

  • Rosta solroskärnorna i en stekpanna, balnda sen vatten och salt och slå över, rosta tills det är torrt i pannan. Det ska bli vitaktigt. Låt svalna.
  • Koka grädde, socker, sirap och salt i en tjockbotnad kastrull. Rör om ofta. Koka tills smeten nått +122 °C. Rör i chokladen. Låt svalna något, rör sen i smöret.
  • Klä en form c:a 15 cm x 20 cm med plastfolie och strö över hälften av de rostade solrosfröna. På med fudgesmet och sen strösslar du över de resterande solrosfröna. Låt svalna i kylskåp innan du skär upp fudgen i lagom stora munsbitar.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara