0 fisk

Fisksoppa i goda vänners lag

För en vecka sedan var vi hembjudna till kompisar på middag. (Faktiskt var 2/3 av UKM med). Innan maten blev det lite smoothisar för att hålla humöret uppe så vi skulle orka laga mat. Sen till maten serverades det även nybakade baugetter som vi gnuggade med vitlöksklyftor och åt med tomatsalsa (tomat, basilika, olja och salt). Lite vitt vin och sen en mastig äppelkaka på det, sen sov jag i alla fall gott.

Ingredienser 4 port
400 g fiskfilé
3 paprikor i olika färg
2-3 vitlöksklyftor
Smör
6 dl mjölk
2 1/2 dl grädde
1 dl vitt vin ( eller vatten + 1 msk pressad citron)
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
salt och cayennepeppar

Gör så här
Skär fisken i bitar.
Kärna ur paprikan och skär i bitar.
Skala och hacka vitlöken.
Fräs paprikan och vitlöken i smöret i en gryta ca 3 min.
Tillsätt mjölk, grädde, vin, buljongtärningar och timjan.
Låt det koka upp.
Lägg i fisken och låt soppan koka 3-4 minuter
Servera gärna soppan med bröd, riven ost och lite färsk timjan.

Tips: Vill du göra soppan extra festlig så lägg i 75-100 g räkor strax före serveringen.

PS: Tror att receptet kommer från Arla.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara