0 fågel

DFC – Drälinge Fried Chicken

Friterad kyckling känns ju inte som nån lågkaloridiet direkt, men vad gör väl det.
Det här är nått jag freestyle’ade ihop häromkvällen. Jag höll mig till enklast möjliga setup men det går nog att piffa till med en käck frityrsmet eller annan kryddkombination.

Börjar man googla runt lite på fried chicken så finns det ju precis huuuur mycket recept som helst. Bara amerikanska södern lär ju ha en skrälldus med olika varianter, sedan finns liknande rätter i Kina och Korea men då med en annan twist förstås.

Hur som helst, jag använde mig av en fritös. Ska man köra old school southern frying så antar jag att det är gjutjärn med olja som gäller, samt att oljan inte helt täcker kycklingen plus att man använder kycklingdelar med ben och skinn kvar. Själv körde jag svennebanan-varianten med kycklingfilé.

Till två personer behöver du
3 st kycklingfiléer (de var ganska små)
kryddor
mjöl (jag använde Lailas mjölmix)
fritös med frityrolja

Gör så här

  1. Starta fritösen, den behöver en stund för att bli riktigt varm. Max temperatur.
  2. Skär kycklingfiléerna till ”fjärilar”. På så sätt blir de inte så tjocka och går snabbare att få genomstekta.
  3. Krydda kycklingfjärilarna med valfri kryddblandning. Jag använde mig av Chef Paul’s magic BBQ seasoning.
  4. Panera filéerna genom att hälla lite mjöl på en tallrik och vänd fjärilarna där några gånger så mjölet fastnar runt om.
  5. Fritera tills de är gyllenbruna.

Knapriga och fina på utsidan – mjuka och goda på insidan!
Jag serverade pommes och guacamole till mina fjärilar, gottigott.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara