0 bröd

Chapati med kardemumma

Vegetarisk lunchmat i Gujarat, Indien. Chapati i mitten. 

I veckan gjorde jag channa dal som ni kan läsa om på bloggen. Ett vanligt tillbehör till dal (eller dhal) är Chapati. Ett indiskt flatbröd som du gör i stekpannan. Snabbt, gott och enkelt. Grunden är enkel: mjöl, vatten och salt. Bröden ska bli lite luftiga när du har stekt dem.

Du kan också välja att krydda brödet. Till exempel med kardemumma som jag gjorde i detta fall. Jag slarvade lite när jag gjorde dem och skippade kavelmomentet, men det är nog bra om du kavlar bröden så att de blir tunna och fina innan de steks.

Ingredienser (4 bröd)
50 gram rågmjöl
50 gram vetemjöl
Vatten
Salt
Stött kardemumma
Neutral olja til stekning, t ex rapsolja.

Lycka till!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara