0 sött

Baileys cupcakes

Inför stundade kalas bakas det med frensi här hemma. Kan ni tänka er paniken när kl. är efter 21 på kvällen och man står där med vispat ägg, smält smör på spisen och ska bara vispa ner socker i smeten. Socker ja, NEEEEEJ, det är soprent på socker… #€&#@#… Tur att en i hushållet var klarsynt och kom ihåg att vi har grannar man kan kvista över till. (Lovar att du ska få tillbaka sockret Anna). Socker kom hem och bakandet kunde fortsätta. Hur gör man dessa gobitar då? Jo:

Gör en omgång kladdkakesmet
2 ägg
3 dl socker (kolla att du har hemma)
100 g smält smör
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 msk starkt kaffe
1 dl Baileys

Rör ihop ägg och socker, blanda i kakao och vaniljsocker, sen i med smöret och sist i med mjölet. Just i denna omgång kakor hade jag även i lite starkt kaffe. Fördela i små cupecakesformar (ja, eller så stora eller små bakverk du vill ha). Ska du klicka ut smeten i små formar är tipset att häll upp smeten i en påse och spritsa ut smeten. Blir lite mindre kladd så. Grädda i c:a 20 minuter. Varje kaka kommer resa sig och när de sjunkit igen är de klara. Pensla varje form med Baileys medans de fortfarande är varma.

Baileys frosting
200 g rumsvarmt smör
3-4 dl florsocker
1 äggula (valfritt)
Baileys efter smak, men i alla fall någon msk

Vispa ihop till en slät smet med elvisp. Spritsa ut på de avsvalnade kakorna. Dekorera eventuellt med lite strössel. Njut!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara